ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ(-Η)/ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ(-Η)?

Βάλτε το ύψος σας σε μέτρα και το βάρος  σας σε κιλά στον παρακάτω πίνακα και δείτε το αποτέλεσμα.

ft
in
lbs
cm
kg

Η παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί η «σύγχρονη πανδημία» με την συχνότητά της να αυξάνει συνεχώς εκθετικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σύγχρονος τρόπος καθιστικής ζωής-άγχους-ανθυγιεινής διατροφής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε έναν φαύλο κύκλο αυξημένης πρόσληψης θερμίδων και μειωμένης καύσης λίπους, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα άτομα να καθίστανται παχύσαρκα, ακόμα και στην παιδική ηλικία.

Οι συνέπειες της παχυσαρκίας για την σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία του ατόμου είναι τεράστιες, Πλήθος παθήσεων συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως παθήσεις από το καρδιαγγειακό, το μυοσκελετικό, το γαστρεντερολογικό, το αναπνευστικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινολογικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, αλλά και διάφοροι τύποι καρκίνου.

Η γιατρός έχει εξειδικευθεί, κλινικά και ερευνητικά, στη θεραπεία της παχυσαρκίας. Στόχος της γιατρού είναι η διερεύνηση της αιτίας της παχυσαρκίας και εν συνεχεία η επίτευξη της απώλειας του πλεονάζοντος βάρους του ατόμου, σταδιακά και με ασφάλεια, με την εφαρμογή υγιεινοδιαιτηκών παρεμβάσεων, αλλά και φαρμακευτικής αγωγής, όπου αυτό χρειάζεται, με βάση τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες. Απώτερος σκοπός είναι πάντοτε η αποκατάσταση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας του ατόμου.